Мазкур творогли печенье жуда майин ва ажойиб таъмга эга бўлиб, бундай пишириқлар болажонларга албатта маъқул келади!
Керакли масаллиқлар:
- 2 та тухум;
- 200 грамм шакар;
- 1 чой қошиқ разрыхлитель;
- 1 пакетча ванил шакари;
- 200 грамм майин творог;
- 200 грамм юмшатилган сарёғ;
- 400 грамм (уч стакан) ун.
Тайёрланиши:
- Тухум, шакар, ванилин, сарёғ, творогни қўшиб, яхшилаб аралаштирамиз. Бунда блендер ёки миксердан ҳам фойдаланиш мумкин.
- Унни разрыхлитель билан аралаштириб, юқоридаги аралашмага элаб соламиз.
- Тезда майин хамир қорамиз. Хамирни узоқ вақт аралаштириш шарт эмас.
- Хамирни пакетга солиб, совуткичга 2—3 соатга қўямиз.
- Шундан сўнг, хамирни бироз ун сепилган юзада 3—4 миллиметр қалинликда ёйиб оламиз.
- Печенье учун мўлжалланган шаклчалар ёрдамида хамирга турли шакллар берамиз.
- Печеньени аввалдан 170—180 даражагача қиздирилган духовкада 20 дақиқага яқин пиширамиз.
- Тайёр бўлган печеньеларни жем, шоколад ёки қуюлтирилган сут ёрдамида бир-бирига ёпиштириш мумкин.
Печенье янада мазали чиқиши учун уни меҳр билан тайёрланг!
Ёқимли иштаҳа!